2015. január 10., szombat

Ásványok tisztítása

Az ásványok jótékony hatást gyakorolnak ránk, ha megfelelőképpen használjuk őket. Nagyon fontos, hogy mikor megveszed az ásvány ékszert, akkor használat előtt tisztítsd meg. Ugyanis amíg eljut hozzád rengeteg más energia éri, melyre neked nem biztos, hogy szükséged van. Mondok egy példát. Édesanyám éveken keresztül viselt egy rózsakvarc medált, viszont az évek során rengeteg betegség érte, melyek hatása a kőben tárolódott. A követ én kaptam meg tőle, mert szükségem volt rá. Mielőtt viselni kezdtem meg kellett tisztítani a követ, mert túl sok hatás érte. Érdemes akkor is tisztítani, ha valaki más ér hozzá ásványunkhoz. 

És hogy hogyan tisztítsd meg az ásványaid? Összeszedtem néhány hasznos tanácsot neked.

A legegyszerűbb tisztítás, ha folyó víz alá tesszük, majd kirakjuk napozni 2-3 órát. A Nap feltölti újra energiával a követ. Vigyázni kell, hogy ne hagyjuk a napon túl sokáig, mert színe kifakulhat. Érdemes havonta megtisztítani, főleg ha gyakran használjuk az ásványt. Az ékszerek esetében figyelni kell az ékszert díszítő fém részekre, ugyanis ha nem töröljük át őket és vizesek maradnak, akkor oxidáció jelentkezhet rajtuk, ezért mindig töröljük át tisztítás után ékszer tisztító kendővel, így a fém részek is szép fényesek maradnak.

A másik módszerhez sót alkalmazunk. Ehhez használhatunk tengeri sót, vagy jódozatlan asztali sót. Egy tiszta tányérba sót szórunk, majd a tányérba téve betemetjük az ásványt. Körülbelül egy napig tartsuk a sóban. Ez idő alatt a só minden oda nem illő energiát eltávolít. A sót ezután dobjuk ki.

Ha bizonytalan vagy hogyan kezdj hozzá a tisztításhoz keress nyugodtan és segítek neked!

Jó ékszer tisztítást kívánok!
R.M. 

Nézd meg ásvány ékszereimet ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése